szélvédőcsere, karosszéria javítás

Tudnivalók szélvédő csere estére

Amennyiben kőfelverődés van az autóján, de még nincs megrepedve, kérjük, ragassza le a sérült részt a szélvédőn, hogy megakadályozza a további károsodást. Így jó esetben javítható az üveg. Ha már elreped nincs mit tenni, cserélni kell. Bizony-bizony repedt szélvédőt is, nem csak a betört üveget.

Ilyenkor a szélvédő merevítő funkciója is csökken, ezért a repedt szélvédővel rendelkező autó egy balesetnél, ütközésnél nem tudja oly mértékben védeni az utasait mint ahogy azt kellene. Műszaki vizsga alkalmával azonnal elutasítják a gépjármű vizsgáztatását, és egy közúti ellenőrzés során a rendőrök is büntetést szabnak ki, ha a sérülés a vezető előtt van.

Amennyiben autópálya matrica van az üvegen, azt kivágjuk, és a számla bemutatásával kicserélik Önnek. Regisztrációs matricáját amennyiben sérülés nélkül lehetséges, átragasztjuk. Ha ez nem kivitelezhető akkor szintén kivágva adjuk át, melyet a tulajdonos vagy meghatalmazottja cseréltethet a kormányablakban.

Mivel a matricán szereplő vonalkód szükséges a pótláshoz, illik vigyázni rá. Ugyanis 1550 Ft-ba kerül a pótlás, általában 8 napon belül átvehető. A pótlásról igazolást ad a kormányablak munkatársa, amit a kocsiban kell tartani és egy esetleges igazoltatáskor be kell mutatni. Ha elveszítjük, új rendszámot, új forgalmi engedélyt kap az autó, ami jelenleg 14 500 Ft-ba kerül.

És ha mindezt egy igazoltatás során a rend éber őre veszi észre? Hát bizony leveheti a rendszámot , ami mindjárt magával von egy kis büntetést, KPM műszaki vizsgát, és az új rendszámot forgalmit. Jobb nem belegondolni, mennyibe kerül…

És mit tegyünk ha bennmaradt a kulcs a kocsiban? Semmiképp se a legkisebb üveget törjük be !

Amiből a legkevesebb fogy az a legdrágább! (vagy épp nincs is utángyártott belőle). Ha lehet, először telefonáljon, egy ügyes karosszérialakatos a megfelelő szerszámokkal sérülés nélkül is ki tudja nyitni a kocsiját, de ha mégsem, kérdezze meg melyik üveg a legolcsóbb. Azt kell betörni. Ami nem is olyan egyszerű, de erre itt nem adunk tippeket.

Küldje el üzenetét, kérdését!

reCAPTCHA is required.