szélvédő, sika ragasztó, karosszéria javítás

Mi is a Sika ragasztó mellett szavazunk!

Kizárólag Sika ragasztó termékeket használunk üvegeink beragasztásához. Svájci Sika márkanév 100 éve egyet jelent a minőséggel. Autógyárak közül a BMW, Chrysler, Ford, Opel, Nissan, Renault, Toyota egyaránt Sika ragasztó terméket használ.

A szélvédők ragasztása a 60-as évektől kedve része az autóipari technológiáknak. Az úgynevezett közvetlen ragasztás az autógyártás fontos részévé vált, és biztonsági szempontként sem megkerülhető.

Tudta? A Sika ragasztó így állja a sarat!

A szélvédő ragasztása ugyanis az egyetlen közeg, ami az erőket közvetíti az üveg és a karosszéria között. Menetközben egyértelmű a működése, de a laikusok közül kevesen tudják, hogy ennek fordítva is működnie kell. Azaz ütközés esetén a szélvédő megvédi az utasokat attól, hogy kirepüljenek az autóból. A kibomló és felfúvódó légzsákok a szélvédőnek feszülve szétosztják az erőt a szélvédő csaknem teljes felületére. A jó ragasztónak tehát állnia kell a sarat a kritikus pillanatokban.

Még egy remek információ

A szélvédő hagyományos ragasztóanyagainak van egy kellemetlen tulajdonsága, méghozzá a fény hosszú idő alatt hátrányosan befolyásolja tulajdonságaikat. Ezért a szélvédő szélét egy vékony, úgynevezett primer réteggel vonják be, ami a ragasztót felülről eltakarja, árnyékolja a fény elől. Azonban az technika haladásával a ragasztók fejlődtek, többféle tapadásgátló adalékot tartalmaznak. Ráadásul a szélvédők szélén jó minőségű kerámiaszegély található, ami segíti a tapadást és mivel nem látlátszó, ezért szépen árnyékol. Ilyenkor nem kell a primer réteg, és ez többféle előnnyel jár. Kevesebb speciális termék szükséges, gyorsabb a javítás, csökken a hibalehetőségek száma.

A Sika elkötelezett a legjobb és egyre modernebb ragasztóanyagok fejlesztése mellett. A folyamatos műszaki innovációnak köszönhetően a Sika ragasztó mára a piac meghatározó szereplője, patinás múljához illően.

Érdekesség!

Nézze meg ezt a rövidfilmet, amelynek második felében felemelnek egy autót a szélvédőnél fogva, alig egy órával a szélvédő beragasztását követően. Remek látvány! 

Küldje el üzenetét, kérdését!

reCAPTCHA is required.